√ 10+ Contoh Surat Pribadi Bahasa Sunda | Pacar, Teman, dan Saudara

Contoh surat pribadi bahasa sunda – Surat merupakan alat untuk berkomunikasi untuk jarak jauh, atau bisa juga memberikan informasi kepada orang lain. Seiringnya perkembangannya zaman surat mulai banyak tidak digunakan. Karena pada zaman ini sudah mulai banyak alat yang memudahkan kita untuk berkomunikasi jarak jauh. Seperti Handphone, komputer, laptop.

Surat terbagi menjadi dua bagian yakni surat resmi, dan surat tidak resmi. Surat resmi adalah surat yang biasanya digunakan untuk melamar kerja, surat referensi, intinya surat ini bisa dibilang surat penting. Untuk surat tidak resmi adalah surat yang biasanya digunakan untuk menyapa orang yang jauh disana untuk kita tuju.

Dan dalam penulisan pun berbeda untuk surat resmi harus memperhatikan gaya bahasa, kaidah eyd, kesopanan tatanan bahasa. Sedangkan untuk surat tidak resmi biasanya kita tulis sesuai apa yang ingin kita sampaikan kepada orang yang kita tuju, singkatnya surat tidak resmi adalah kebalikannya surat resmi.

Nah pada kesempatan kali ini catilmu.com akan memberikan beberapa contoh surat pribadi bahasa sunda untuk kalian. Tunggu apa lagi ? Yuk les’t go.

Surat Pribadi Bahasa Sunda

Surat pribadi biasanya surat yang dikirm kepada orang-orang yang kita kenal saja seperti, surat pribadi kepada orang tua, teman atau sahabat, guru, saudara, bisa juga kepada pasangan kita.

Surat pribadi termasuk dalam surat tidak resmi, dan dalam penulisannya pun tidak perlu memperhatikan gaya bahasa, kaidah eyd, dan lain apalah itu. Walaupun tidak memperhatikan gaya bahasa, kita juga harus menulis dengan sopan kepada orang yang akan kita tuju.

Yang terpenting adalah supaya surat ini bisa dipahami. Sebenarnya untuk menulis surat ini sangatlah gampang, tinggal kita tulis saja apa yang ada di benak kita.

Baca Ini Juga :

Contoh Surat Pribadi Bahasa Sunda Untuk Saudara

Kahatur
Bi Indah
Di Subang

Assalamualaikum Wr.Wb.
Bi Indah kumaha damang? Alhamdulilah atuh upami damang mah. Abdi oge dina danget ieu mah teu kirang sawios-wios.

Peryogina abdi ngadamel ieu serat. Rehna minggu payun abdi bade ka Subang, abdi bade ka bumi Bi Indah, Abdi teh hoyong dijajapkeun ameng keliling kota Subang.

Sakieu hela serati abdi, mugi-mugi tiasa tepang, minggu payun. Hatur nuhun.
Wassalamualaikum Wr.Wb

Hormat abdi

 

Ucok Pangestu

Contoh Surat Pribadi Bahasa Sunda Untuk Sahabat

Bandung, 10 Januari 2019

Kanggo réncang kuring, Fina
Di Jakarta

Assalamualaikum Wr. Wb.

Halo Fin, kumaha damang anu diditu? Dinten lami ti saprak urang tepang. Kusabab lulus SMP, urang henteu ngagaduhan kasempetan pikeun pendak deui kusabab jadwal sibuk masing-masing.

Fina, kuring nguping yén anjeun ayeuna janten palaku usaha di Jakarta, hah? Wah, kuring bagja gaduh sobat anu suksés. Mudah-mudahan bisnis anjeun terus lancar hah, sareng tong hilap mayar pajeg anu anjeun terang hahaha.

Warta kuring di Bandung henteu kunanaon. Ayeuna kuring ogé nyobian janten pangusaha leutik, neraskeun usaha bapak kuring. Sareng alhamdulillah, usaha kuring parantos ngagaduhan seueur palanggan, bahkan kuring sering ngékspor di luar negeri sering pisan.

Kuring ogé nembé terang yén babaturan urang Akbar sareng Asep ogé parantos suksés di Jakarta. Kuring nguping aranjeunna gaduh usaha kacamata, nasabah nuju mancanagara. Tétéla éta kaahliannana dina nyarios sareng badami henteu sia-sia hah.

Oh yeuh Fin, di tahun 2019 sakola urang bakal gaduh rencana pikeun ngayakeun reuni. Anjeun kedah akur, moal aya anjeun rame. Dilaporkeun si Fitri sareng Patro anu janten panitia ngayakeun réuni éta. Éta kedah senang, anjeun kedah sumping.

Heug, surat kuring ka dieu, oke Fin. Salajengna waktos urang tiasa pendak sareng ngobrol. Entong hilap ngawalon suratna.

Sobat anjeun

 

Rijal Akbar

Contoh Surat Pribadi Bahasa Sunda Untuk Orang Tua

Kahatur Bapa/Ibu,
Di Bogor.

Assalamualaikum wr wb,
Mugia dina sumpingna serat ieu tiasa masihan béwara anu bagja kanggo ibu kalih bapak di jakarta. Kumaha bu, pa damang? Samulihna abdi dina danget ieu nuju aya dina panang tayungan Allah swt. Kalintang bagjana abdi upami ngadangu ibu sinareng bapak ogé aya dina kaayaan sehat. Amin

Pamaksadan abdi ngintunkeun ieu serat téh nya éta badé ngawartoskeun yén dina dinten sabtu payun, kaping 25 April 2016 Abdi badé ngiring study tour ka Jogja. Nah, ku kituna abdi nyuhunkeun pidu’ana ti ibu kalih bapak supados engkin tiasa salamet dugi ka tujuan sareng lancar dina sagala pamaksadan.

Lamun jadi mah engkin teh angkatna enjing-enjing langsung ti sakolaan naek bus Harapan Indah. Manawi mung sakitu serat ti abdi, pamugi-mugi ibu kalih bapa masihan restu sareng pidu’ana kanggo abdi. Wassalamualaikum wr, wb.

Wilujeung patepang deui bu,

 

Rafi

Contoh Surat Pribadi Bahasa Sunda Untuk Nenek

Bogor, 7 Mei 2018

Nu dipikanyaah Nini abdi,
di Kuningan

Assalamualaikum wr wb,
Ni, kumaha kabarna di désa ayeuna? Mugia saréréhat nya sadayana diditu. Alhamdulillah abdi di dieu ogé nuju dina kaayaan séhat sakeluargi.

Alhamdullilah abdi tiasa ngintunkeun serat ieu ka nini. Sanaos ngaliwatan serat, tapi abdi bungah sabab tiasa masihan kabar ka nini di Kuningan.

Kieu ni, maksad abdi sakeluargi lamun jadi engkin badé ameng ka ditu tos lebaran ayeuna. Panginten tilu dinten saatos lebaran kadituna, abdi hoyong pisan papanggih sareng nini, mugi nini ogé sami.

Nya atos atuh ni, sakitu baé nya serat ti abdi. Salam baé nya ka aki, sareng sadaya keluargi nu aya di ditu, wassalamu’alaikum wr wb.

Wilujeng patepang,

 

Rudi

Contoh Surat Pribadi Bahasa Sunda Untuk Pacar

Kanggo/Kahatur : Risa Nanda
Ti : Ilham Taufiq

Ka-asih abdi.. Mimitina abdi henteu teurang naon eta anu namina tresna, naon eta anu rasana deudeuh? Nanging kumargi salira hadir, rasa-rasana aya anu barobah, nu mantak nyieun sagalana janten endah.

Sabot hate ieu ngarasa beku, salira cairkeun ku lembutan sikap, sabot hate ieu ngarasa gundah, salira datang ngahapus rasa kasedihan nu aya didiri abdi.

Sabot mimiti abdi ningali salira, sapertos aya anak panah anu nembus kana jero hate ieu, mungkin ieu anu disebut nu ngarana cinta teh.

Kadang cinta teh aneh, aya anu nyarios yen cinta teh ceunah teu ngagaduhan pean, nanging naha cinta teh tiasa mapah ti hate ka hate?

Sapertos ayena, rarasaan abdi nu tos mapah ka hate anjeun. Nu mapah, jeung nu bakal terus neteup sarta bakal terus aya dihate anjeun. Nu moal sanggup mapah deui ka hate nu sejena.

Ka-asih abdi.. cinta teh sederhana, cekap salira nu tiasa milik abdi, mangka abdi salawasna janten milik anjeun.

Salam, Nu ku simabdi pikacinta

 

(Ilham Taufiq)

Contoh Surat Pribadi Bahasa Sunda Untuk Guru

Bekasi, 14 Maret 2012

Kahatur :
Bapa Guru Dika
Di Bandung

Assalamualaikum wr. wb.
Kumaha bapa wartosna? Sinareng serat ieu simabdi badé ngadugikeun hiji kabar gumbira yén dina sasih ayeuna abdi tiasa ngahontal cita-cita anu janten pangharepan bapa sabot abdi masih kénéh sakola di SMA.

Pa, alhamdulilah abdi ayeuna tiasa janten atlét badminton anu badé ngawakilan Indonesia dina ASEAN Games dina warsih ieu.

Abdi hoyong ngahaturkeun rebu nuhun ka bapa, ku luhur cara ngadidik sarta ngabimbing abdi salami ieu. Abdi moal kantos mopohokeun kana jasa-jasa bapa anu parantos mendak bakat abdi basa keur sakola kénéh didinya sarta ngabimbing abdi tiasa janten ayeuna.

Dina serat ieu simabdi Ilham Taufiq, badé sakalian ngulem mugia bapa guru andi tiasa nungkulan dina acara pertadingan persahabatan abdi di gelora bung karno engkin dinten Sabtu, tanggal 25 Agustus 2017

Sabab, kahadiran bapa guru téh éta tiasa janten sumanget pikeun abdi. Hatur nuhun pa andi, sakitu baé serat anu tiasa ku abdi dugikeun, hatur nuhun. Wassalamualaikum wr. Wb.

Salam ti abdi,

 

Ilham Taufiq

Contoh Surat Pribadi Bahasa Sunda Untuk Saudara Jauh

Bandung, 21 Agustus 2017

Kahatur tétéh abdi, téh Aqila
Di Jakarta

Nu dipikasono téh Aqila,
Assalamu’alaukum téh Aqila, kumaha kabarna? Tos tilu sasih téh shifa teu uih ka bumi, salami éta ogé abdi tos tara papanggih deui sareng tétéh, mereun ngarasa bungah lamun abdi tiasa ngirimkeun kabar ieu ka tétéh ayeuna téh.

Kumaha kabarna téh di Jakarta ayeuna? Sawangsulna abdi sakeluargi di dieu nuju dina kaayaan séhat sakeluargi, mugia tétéh ogé nuju dina kaayaan séhat salawasna nya téh? Amin.

Teh abdi emut pisan ka téh Aqila, kitu ogé sareng sadaya keluargi didieu, emi jeung bapa. Abdi hoyong pisan papanggih sareng tétéh, iraha tétéh badé uih ka Tasikmalaya? Lamun damelna tos libur sareng aya waktos mah, uih nya téh ka bumi? Soalna abdi sakulargi hoyong pisan papanggih sareng tétéh.

Sakitu baé téh anu tiasa abdi dugikeun dina serat ieu, mugia urang tiasa buru-buru kapanggih, amin. Ulah poho lamun sempet di waleran seratna nya téh? Wassalamualaikum wr, wb.

Salam sono,

Nabil

Contoh Surat Pribadi Bahasa Sunda Untuk Teman

Garut, 20 Desember 2015

Kanggo Rerencangan abdi
Hanum,
Di kota Tasikmalaya

Assalamualaikum. . .
Hey Hanum, kumaha kabar anjeun di ditu ayena? Mugia anjeun sarta kulawargi aya dina kaayaan sehat. Hanum, atos lami nya urang henteu patepang sasarengan deui, sabot urang lulus ti SMP weh, dugi ayeuna teu karasa urang arek lulus sakola SMA deui.

Dina serat ieu oge hoyong mengabarkeun yen sanggeus lulus ti SMA, abdi bade neruskeun atikan ka Universitas Gadjah Mada. Abdi atos lami hoyong kuliah di dinya, bantosan ku du’ana nya? Lamun Hanum bade neruskeun atikan ka mana?

Num, atos heula nya, salam wae ka bapa, sareng emi ditu. Abdi antosan waleran serat ti anjeun, sarta mugi-mugi urang tiasa geura-giru patepang sasarengan deui. Wassalamualaikum.

Salam sono,
Rencang anjeun..

 

Fatma

Contoh Surat Pribadi Bahasa Sunda Dan Artinya

Ka anu Abdi Hormati,
Indung Nurhayati
Di Palembang

Assalamualaikum wr.wb,

Wasta abdi Hanif Sutejo, abdi yakin indung tangtos atos hilap kalawan abdi, abdi nyaeta siswa di SMAIT An-Nadwah Palembang anu baheulana diuk di kelas 1A. Sarta Indung Nurhayati nyaeta wali kelas di kelas 1A wanci eta. ayeuna abdi atos aya di Rusia ngiring program pertukaran siswa.

Abdi ngan hoyong ngedalkeun hatur nuhun seueur luhur bantuan Indung Nurhayati salila ieu ku kituna abdi tiasa direkomendasikeun ku hulu sakola kanggo ngiring program pertukaran siswa ieu. Sarta Abdi kalintang keneh merlukeun bimbingan sarta dua ti Indung Nurhayati supados kagiatan diajar abdi salila di dieu tiasa mapan kalawan lancar sarta luyu harepan.

Gampil-mudahan dina liburan semester selanjutnya abdi tiasa balik ka Indonesia sarta tiasa bersilaturahmi ka imah Indung kanggo ngedalkeun hatur nuhun sacara langsung luhur bantuan ti indung salila ieu.

Sareng ieu deui abdi kirimkan cinderamata ti Rusia anu abdi meser dina wanci nganjang ka Moskow. Mugi-mugi indung ngawidian kanggo nampi na.

Kitu, sarta kalintang deui abdi ucapkan seueur hatur nuhun luhur bantuan Indung salila ieu.

Rusia, 25 Oktober 2017
Ajen abdi,

 

Hanif Sutejo

Terjemahannya :

Kepada yang Saya Hormati,
Ibu Nurhayati
Di Palembang

Assalamualaikum wr.wb,

Nama saya Hanif Sutejo, saya yakin ibu pasti sudah lupa dengan saya, saya adalah siswa di SMAIT An-Nadwah Palembang yang dulunya duduk di kelas 1A. Dan Ibu Nurhayati adalah wali kelas di kelas 1A waktu itu. Saat ini saya sudah berada di Rusia mengikuti program pertukaran pelajar.

Saya hanya ingin mengucapkan terima kasih banyak atas bantuan Ibu Nurhayati selama ini sehingga saya bisa direkomendasikan oleh kepala sekolah untuk mengikuti program pertukaran pelajar ini. Dan Saya masih sangat membutuhkan bimbingan dan doa dari Ibu Nurhayati agar kegiatan belajar saya selama disini bisa berjalan dengan lancar dan sesuai harapan.

Mudah-mudahan pada liburan semester selanjutnya saya bisa kembali ke Indonesia dan bisa bersilaturahmi ke rumah Ibu untuk mengucapkan terima kasih secara langsung atas bantuan dari ibu selama ini.

Dan bersama ini pula saya kirimkan cinderamata dari Rusia yang saya beli pada saat berkunjung ke Moskow. Semoga ibu berkenan untuk menerimanya.

Demikian, dan sekali lagi saya ucapkan banyak terima kasih atas bantuan Ibu selama ini.

Rusia, 25 Oktober 2017
Hormat saya,

 

Hanif Sutejo

Contoh Surat Pribadi Bahasa Sunda Untuk Ayah

Kahatur bapa kuring,
Di Bandung

Assalamualaikum pa?
Pa kumaha kabarna diditu? Mugi-mugi dina ka ayaan damang nya? Alhamdulilah abdi ogé di dieu damang pa ayeuna mah. Ari kamari mah kungsi muriang, tos saminggu teu damel tapi alhamdullilah ayeuna mah tos cageur pa.

Pa, dina sasih payun téh abdi tacan tiasa waka uih ka Bandung, ku sabab padamelan di dieu tacan réngsé sadayana. Padahal mah abdi téh tos siap-siap keur uih kaditu, atuh da kumaha deui bosna ogé tacan masihan waktos, saurna ceunah engkin baé sasih marét lamun badé uih mah ceunah.

Nya abdi teu tiasa kumaha-maha lamun tos saurna kitu mah, mugi-mugi baé tiasa réngsé buru-buru nya padamelana? Sabab abdi gé tos lami hoyong pisan papendak sareng bapa jeung emi di Bandung. Mugi sasih payuna abdi tiasa uih nya pa? Amin.

Sakitu baé pa anu tiasa abdi kabarkeun dina serat ieu, engkin abdi pasihan kabar deui nya pa kapayuna. Wassalamualaikum pa.

Salam deudeuh,

 

Joko

Contoh Surat Pribadi Bahasa Sunda Tentang Liburan

Karawang, 5 Juli 2016

Rencang kuring Ahmad
Jln. Merpati Kav. 27
Subang

Assalamualaikum Wr. Wb.
Hi, naon wartos, sae-sae wae pan Anjeun? Kuring sarta kulawargi kuring dina keadan damang wal afiat. Gampil-mudahan wartos anjeun oge sepertos eta. Kuring kangen kalintang ka anjeun sarta kulawargi anjeun.

Mad, Juli kuring parantos mimiti pere, naon anjeun kagungan rencana liburan ka jabi dayeuh? menggah henteu kuring palay nganjang ka bumi anjeun. Kuring palay ningali endahna kaendahan dayeuh Subang sarta berlibur sareng anjeun.

Antos kadatangan kuring nya Ahmad. Sakitu tiheula serat ti kuring iraha-iraha urang sambung deui. Kutunggu balesan serat anjeun.

Wassalamualaikum Wr. Wb.
Rencang anjeun,

 

Kadafi

 


 

Penutup

Mungkin ini saja tentang contoh surat pribadi dalam bahasa sunda, semoga adanya artikel ini bisa menambah wawasan kalian mengenai contoh surat. Demikian dari saya, sampai jumpa di artikel selanjutnya. Terimakasih 🙂

Baca juga :

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *